Naša priča počinje 1997. godine kada smo odlučili da dugogodišnjim iskustvom malog tima ljudi u okviru preduzeća „Procedo“ d.o.o. Sarajevo budemo dio pokretačke snage za bosanskohercegovačku privredu koja će omogućiti njen razvoj i stvaranje novih radnih mjesta.

Želja i strast u izradi alata za drvo, jer je upravo to što mi znamo najbolje da radimo, su nakon samo godinu dana omogućili uspostavljanje proizvodnje prvih vidija kružnih žaga u Bosni i Hercegovini.

Godine iskustva i truda, usavršavanja stručnog osoblja te modernizovanja mašinskog parka dovele su nas do cilja: proizvodnja kvalitetnih domaćih vidija kružnih žaga u standardnim dimenzijama, ali i prema specifičnim zahtjevima kupca, za sve namjene obrade u drvnoj industriji uz pristupačnu cijenu i pouzdan rok isporuke.

U tom pogledu, „Procedo“ d.o.o. je u bh. drvnoj industriji poznato ime za dugotrajan i pouzdan proizvod.

Plasman proizvoda van granica naše države nam je proširio vidike i donio potvrdu zadovoljstva sa „Procedo“ vidija kružnim žagama uz redovne narudžbe inostranih kupaca sa tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Austrije i Njemačke.

Pored toga, inostrana tržišta su nam ukazala povjerenje u smislu odobravanja zastupništva za sve ostale vrste alata koje mi još uvijek nismo u prilici proizvoditi.

„Procedo“ d.o.o. je sinonim za kontinuirano napredovanje (lat. procedo – ići naprijed, napredovati) a mi smo investiranjem u opremu i kontinuiranim usavršavanjem znanja naših uposlenika izvršili proširenje i unaprijeđenje redovnog proizvodnog programa te danas, pored kružnih žaga, vršimo proizvodnju i raznih vrsta glodala za drvo, aluminija i PVC. Također, ostali prateći dodaci poput distancera, piksni, čaura i drugog su dio naše proizvodnje.

Ekonomičnost i maksimalan stepen iskoristivosti alata je neophodan u svakom radu što smo prepoznali te obezbjedili servis alata našim partnerima u vidu oštrenja i reparacije vidija kružnih žaga, glodala, burgija, noževa i ostalog alata.

Visoko obrazovani menadžment, stručno obučeni i visokokvalifikovani radnici u proizvodnji sa CNC mašinama najsavremenijih tehničkih dostignuća, uz stalno praćenje noviteta i redovnu edukaciju garancija su kvaliteta svih naših proizvoda jer je PROCEDO Vaš pouzdan partner!